BFrmunt

Aangemaakte reacties

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Wie ben ik? #579
  BFrmunt
  Bijdrager

  Beste Jaswir,

  Er zijn inderdaad geen paruresis workshops in Nederland.

  Als je gemakkelijk met de Engelse taal overweg kunt, kan ik een workshop van de U.K. Paruresis Trust van harte aanbevelen. Daarvoor moet je dan wel een lang weekend naar Londen of Manchester, maar ik heb dat gedaan in 2007 en ik heb er sindsdien erg veel baat van gehad.
  Meer hierover kun je vinden op https://www.ukpt.org.uk/paruresis-workshops en een overzicht van de planning zie je op https://www.ukpt.org.uk/paruresis-workshops/book-online .

  De Amerikaanse International Paruresis Association probeert jaarlijks ook iets buiten de V.S. te doen. Men komt van tijd tot tijd naar Duitsland om daar een workshop te houden in Speyer. Dan is dus enige spreekvaardigheid in het Engels én Duits wenselijk. Maar ik heb de indruk dat ze (mogelijk door hun tamelijk pittige tarieven) moeite hebben om voldoende deelnemers te vinden. In het verleden zijn er al wel enekel keren zulke internationale workshops geweest in Duitsland. https://paruresis.org/workshop-schedule/ (“America First”?)

  Voor de eerdergenoemde workshops in Engeland is dacht ik meestal ruime belangstelling; het actieve forum draagt daar denk ik veel aan bij. https://www.ukpt.org.uk/ukpt-forum/ukpt-mens-forum .
  Dat forum is op zichzelf ook al zeer de moeite waard door de grote aantallen onderwerpen en de vele reacties daarop.

  Maar dichter bij huis wordt er ook aan de weg getimmerd: in Nederland doen we in kleinere kring het een en ander, zoals je kunt lezen in een reactie op je andere bericht waarin je gericht naar plasbuddies zoekt.
  Misschien kan dat wel mooi aansluiten bij hoe ver jij al bent gekomen tot nu toe.

  Een eerste aanzet tot dit antwoord had ik destijds al geschreven, maar ik ben dat uit het oog verloren en zo ben ik schromelijk in gebreke gebleven met dus mijn medemens te hulp … te … kruipen. Shame on me!
  Inhoudelijk heb ik nu de links meteen wel eerst bijgewerkt.

  Ik zit in de zuidwestelijke hoek van het land.

  Groeten van BFrmunt.

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 8 maanden geleden door BFrmunt.
  In reactie op: Mannelijke buddy's ? #531
  BFrmunt
  Bijdrager

  Dag Baelfire,

  van harte welkom in ons virtuele midden.
  Ik heb jouw bericht al eerder gelezen, en hoe jij het ervaart is ook mijn verhaal: altijd al gehad en steeds voor iedereen verborgen gehouden. (En ook ik ben er vurig van gaan Baelen!)

  Het ontbrak me nog aan rust en inspiratie om een welluidend en laten we in dit verband maar gerust zeggen spetterend welkom op het beeldscherm te krijgen.
  Daardoor is het nu wat kort dag geworden; maar ik hoop dat je dit nog op tijd onder ogen krijgt.

  Ik ga namelijk aanstaande zondag naar de bijeenkomst van lezers van deze site in Apeldoorn, en je kunt met mij meerijden. Ik woon net over de proviciegrens in Brabant en kan wel een eindje Zeeland in rijden, of misschien kan ik je bijvoorbeeld ergens van de trein halen.
  Er komt nog een andere ‘nieuweling’, dus het wordt niet zo dat alle aandacht naar jou zal uitgaan. Trouwens, wij bijten niet!

  Laat de webmaster even weten dat hij jouw mailadres aan mij door mag geven, dan kunnen we onderling nader afspreken.

  Overigens: de reacties over en weer lopen hier nu wat door elkaar heen, maar ik hoop dat wij als groepje ook de andere reageerders van dienst kunnen zijn!

  Bfrmunt

  In reactie op: Even voorstellen…… #484
  BFrmunt
  Bijdrager

  Dag Bernard,

  welkom in ons midden!

  het is hier inderdaad soms wat stil, maar dat komt niet doordat er maar weinig mensen met dit probleem tobben!
  Eerder doordat de een met de ganzenveer in de hand geboren is, terwijl de ander met het potlood achter het oor is grootgeworden.

  Ook ik merk trouwens dat het gemakkelijker is met elkaar te kleppen (zuidelijk van hier: klappen) dan de opmerkelijke gedachten die in de loop van de tijd door je hoofd flitsen in begrijpelijke zinnen aan het virtuele papier toe te vertrouwen.

  Ik heb bij mijn aanmelding twee jaar geleden al behoorlijk wat over mijzelf verteld in mijn introductieverhaal op http://plasvrees.info/pv/forums/topic/introductie-bfrmunt/

  Ik heb de indruk dat er bij mij door conditionering een vast denkraam is ontstaan, waarbij twéé luiken van een dubbel raam (net als bij een dubbele deur) in principe bijna vanzelf altijd samen open gaan en vergrendeld worden.
  Je kunt dat vergelijken met dat je bijvoorbeeld bij het horen van een bepaald liedje of muzieknummer vanzelf zonder verdere aanleiding vrolijker wordt. Daar is ergens in het verleden een heel toevallige aanleiding voor geweest en die combinatie van een goede herinnering en dat betreffende melodietje kan dan soms als een soort vaste zenuwbaan een permanente lijn worden tussen je gehoor (het deel van de hersenen dat de akoestische signalen van je oren verwerkt) en je welbevinden. Boodschappen over die vaste lijn kunnen daarna voortaan zonder tussenkomst van een telefoniste overgebracht worden. De microfoon staat niet 24 uur per dag open, maar het is wél een permanent meteen zonder-menselijke-tussenkomst-beschikbare hotline tussen twee berichtencentra.

  Zo krijgen sommige mensen kippenvel van ontroering bij bepaalde door een specifiek geluid of beeld opgeroepen ervaringen. PTSS (posttraumatisch stresssyndroom) is er een voorbeeld van. Bepaalde heftige herinneringen gaan de rest van hun leven bij sommige mensen elke keer weer een verschrikkelijk gevoel oproepen.

  Ik heb voor mijzelf beslist aanwijzingen genoeg om het voor een deel hiermee te verklaren. Niet alles, want de zindelijkheidstraining was jaren eerder naar alle waarschijnlijkheid ook al een probleem, een strijd tussen mij en mijn ouders wie de grootste stijfkop kon zijn!

  Een zeker mate van angst voor spinnen heb ik dan weer van mijn zus. Ook soms erg vervelend, maar dáár hoef je niet spastisch over te doen.
  Er zijn bekende Nederlanders en zo die durven zeggen dat ze vliegangst hebben. Zoiets kun je in de groep gooien, dat berokkent geen echte imagoschade, wellicht oogst je zelfs bewondering voor je openhartigheid.

  Maar terwijl die mensen dan meestal weer zonder dralen toegeven dat de veiligheidscijfers in de luchtvaart er geen echte goede aanleiding voor zijn, accepteert iedereen in hun omgeving toch graag dat de betreffende persoon zijn ‘ding’ mag hebben zolang het maar geen probleem wordt voor de rest.

  En ik ben niet voor álles bang.
  Wat heet, als ik langdurig in een lift vast zou komen te zitten met enkele mensen die ik niet ken, of wel ken, maakt niet uit, dan zou ik zonodig probleemloos in de hoek van de lift mijn behoefte op een krant kunnen doen! Dát werkt juist heel gemakkelijk bij mij!

  Maar dit schrijf ik hier allemaal spontaan met de bedoeling je een beetje te laten merken dat potentieel ieder van ons zomaar een raar probleem kan blijken te hebben zonder een rare mens te zijn.
  Zoals sommige mensen een heel bizarre voorkeurskleur kunnen hebben – waardoor ze hun auto een aantal jaren later maar moeilijk verkocht kunnen krijgen bij verkoop aan particulieren – net zo kan iemand zomaar zonder duidelijke aanleiding een andere speciaal rechtstreeks kortsluitdraadje hebben dat hem soms opbreekt.

  Aangezien niemand van ons willens en wetens voor de steeds zwaarder wordende reis langs dit hopeloos doodlopende pad gekozen heeft (hoe verder je komt, des te meer overwoekerd is het), moet je constateren dat we er door een of ander toeval op beland zijn en dat wij vooral onszelf als sukkel of kluns zien, terwijl onze omgeving dat beslist heel anders ziet.

  Het is mij (maar ook anderen) gebleken dat je omgeving er niet negatief op reageert, maar vaak zelfs uitgesproken positief. Want veel mensen kennen het gevoel wel een béétje, alleen ze raken er niet van geblokkeerd.
  En als mensen in je omgeving het weten, ga je je meer op je gemak voelen, en dat heeft na enige tijd echt effect.

  Een kleine selectie uit de schare der plasfobisten komt komende zondag in het midden des lands bij elkaar. Als je eens wilt kennismaken, dan verzeker ik je dat je jezelf hiermee niet in een soort eredivisie plaatst van mensen die er het allermeest last van hebben, integendeel: wij zijn in elk geval goed bezig met er een stuk minder spastisch over te worden.

  Een moderator is letterlijk een ‘matiger’, en het zou me daarom toch veel plezier doen om hem onmatig te verblijden met een bericht aan hem dat je nu of een andere keer ook eens de stap wilt zetten. Hij zal daar niet matigend op reageren!

  Dus: tot ziens, en dat meen ik!

  Bfrmunt

  In reactie op: Lotgenoot plasvrees #440
  BFrmunt
  Bijdrager

  En ik constateer dat de webmaster nog even niet gereageerd heeft, en omdat ik weet dat hij het druk heeft heb ik hem en ook “Ted” hier nog een keer per e-mail op geattendeerd! “Ted” gaf al wel blij verrast aan dat je welkom bent, dus het gáát goedkomen. Desnoods ga ik morgen, nou ja, straks bellen.

  In reactie op: Lotgenoot plasvrees #437
  BFrmunt
  Bijdrager

  Beste Fobi,

  bedankt voor je snelle antwoord!

  De details over waar wij bij elkaar komen hoeven niet via dit openbaar forum.
  Als je in je reactie duidelijk maakt dat onze webmaster jouw e-mailadres door mag geven aan mij, dan kan ik via de e-mail buiten dit forum om contact leggen en nader afspreken.

  Leuk om te horen dat je komt cq meegaat!

  Bfrmunt

  In reactie op: Lotgenoot plasvrees #435
  BFrmunt
  Bijdrager

  Beste Fobi,

  van harte welkom op ons forum!
  Verandering door jezelf gebeurt in stapjes, en dit is een heel goede stap om een betere route in te slaan.

  Het schaamtegevoel is bij ons meestal het verschijnsel dat “de deur dicht doet”.
  (In ons geval soms juist ópen doet, omdat je dan tenminste een toevluchtsoord hebt.)

  En dat rare schaamtegevoel is eigenlijk helemaal niet op zijn plaats.
  Want hebben we hier soms vrijwillig voor gekozen? Ik dénk het effe niet!

  Dus het is ons door een toevalligheid overkomen. Zoals er ook mensen zijn met een vinger meer of minder. Alleen, dat laatste kán (bij de spreekwoordelijke houtzagerij) natuurlijk nog wel eens door eigen onoplettendheid gekomen zijn!
  Maar we hebben er dus niet zelf bewust voor gekozen, deze specifieke angst.
  Net zomin als dat mensen bewust voor vliegangst kiezen.

  Dan is schaamte dus niet aan de orde.
  Eerder zou het op zijn plaats zijn om het iedereen te vertellen en op medelijden en zo te rekenen.
  Let wel; in kleine kring kan dat werken hoor.
  Maar het is niet iets waar men in grotere verbanden gunstig op zal reageren.
  Men zal gewoon niet reageren, enigszins zoals wanneer er iemand in het water valt en er veel volk op de kade staat. Ook dan schrikt men terug om te reageren.

  Het is dus geen “aaibare” handicap, zoals vliegangst. Daar kun je open over zijn.

  En onbekenden moet je ook niet zomaar met je plasangst lastig vallen. Eten en zeker drinken zijn bij uitstek groepsactiviteiten, je kunt het ook alleen, maar het wordt vaak gezellig gevonden het in gezelschap te doen. Maar kakken en plassen doe je als het even kan in afzondering. Dus iemand vertellen dat je het niet in groep kunt, wekt al snel vreemde blikken, onbegrip.

  U bent eigenlijk een erg dapper iemand. Want u bent dagen van tevoren al van streek, maar u neigt het tóch bij een urinoir te proberen, en u maakt zich er niet gemakkelijk van af door maar meteen achter een deur te kruipen.
  Anderzijds zijn er hier ook die allang blij zouden zijn als ze zich altijd veilig zouden voelen achter een gesloten deur!

  Met deze aanmelding is in elk geval zuidoostelijk Nederland aardig versterkt, want we hadden voorlopig alleen een actief deelnemer van het eerste uur in Noord-Limburg.

  Zeer binnenkort (komende zondag al) hebben we een bijeenkomst in Gelderland. Op 3 minuten loopafstand van een station. Misschien durft u het aan om eens even onze gezichten te komen bekijken?

  Vanuit West-Brabant komend kan ik u eventueel een lift geven.

  Hopelijk leest u dit nog op tijd, maar anders komen er nog meer gelegenheden. En we zijn niet bang dat uw belangstelling ineens in rook opgaat; eerder dat u er voorlopig nog de smoor in heeft!

  Groeten van Bfrmunt

  In reactie op: Nog een Belg #434
  BFrmunt
  Bijdrager

  Hee, bedankt voor te reageren!

  Vermits de webmaster een en ander in het oog houdt, en daarbij heb ik hem zojuist nog even op uw post geattendeerd, zal hij uw mailadres na lezing van uw reactie aan mij door kunnen geven.
  En hij mag het mijne ook aan u doorgeven!

  “De andere Belg” (de reeds eerder hier aangemelde Belg) heeft trouwens even geen tijd om veel op het forum actief te zijn. Ik vermeld dat maar even voor alle stille medelezers in het licht van uw topictitel “Nog een Belg”. Want er zijn er ongetwijfeld nog veel meer … en anders dan Bfrmunten worden ze niet vanzelf zeldzamer.

  Bfrmunt

  In reactie op: Nog een Belg #430
  BFrmunt
  Bijdrager

  Beste,

  Welkom op ons forum!
  Ik lees dat u eigenlijk op een vergelijkbare manier met plasangst in aanraking bent gekomen als ikzelf, of zal ik in dit geval Ik65 schrijven? Want verder is de gelijkenis tussen onze ervaringen op dit punt opvallend!
  Ik verwijs voor mijn verhaal naar de introductie die ik voor dit forum schreef: http://plasvrees.info/pv/forums/topic/introductie-bfrmunt/ .

  En dan zijn er nóg raakvlakken. Ik woon toevallig ook nog eens betrekkelijk dicht bij Antwerpen: ik heb dat in mijn introductieverhaal expres wat wollig omschreven, maar mijn woonplaats is inderdaad dicht bij de grens, en ook niet ver van Antwerpen.
  Alleen is dat “dicht bij de grens” dan wel aan de Nederlandse kant.

  Dat leek mij een geschikte plek toen ik aan het solliciteren was in de haven van Antwerpen. Omdat ik in West-Brabant geboren ben én mijn moeder en ook een broer er nog steeds woonden, was het in mijn geval een oplossing om niet in België te gaan wonen, maar gewoon elke dag even dat stukje te rijden. En intussen ben ik met pensioen.

  Misschien kunnen we een keer ergens uw kant op afspreken voor een eerste kennismaking. Ik heb er de tijd voor!
  Mijn voorstel zou zijn om in elk geval in contact te kunnen komen met elkaar, en daarvoor verzoek ik u om onze webmaster (“2P or not to P”) door middel van een e-mailtje te richten aan info@plasvrees.info een seintje te geven dat hij mijn e-mailadres aan u en uw e-mailadres aan mij door mag geven.

  Ik kan bevestigen dat contact met mede-lijders beslist effect heeft, en ik zie er naar uit om elkaar nader te kunnen berichten.

  Groet,
  Bfrmunt

  In reactie op: Vrouwelijke buddy’s #214
  BFrmunt
  Bijdrager

  Nederland:

  http://www.gezondheidsnet.nl/angst-de-baas/paruresis-angst-om-te-plassen

  • Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 2 maanden geleden door 2P or not 2P.
  • Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 2 maanden geleden door 2P or not 2P.
  In reactie op: Vrouwelijke buddy’s #325
  BFrmunt
  Bijdrager

  Mandy90 valt meteen met de deur in huis met haar tweede vraag.
  In een reactie op de introductie van Jeroen schreef ze namelijk:
  “Zijn er ook vrouwen die hier last van hebben? Ik zoek een vrouwelijke buddy”.

  Op de tweede vraag heb ik geen antwoord, maar ik vond de eerste vraag belangrijk genoeg om hem even naar voren te schuiven. Misschien dat onze sleutelbeheerder hem alsnog verplaatst, want dit is een hoofdonderwerp, los van dat het tussen de oren zit!

  Allereerst: welkom op ons forum, Mandy90!
  Ik ben eens even gaan kijken wat ik al had of kon vinden.

  Ik vond daarbij zelfs een link naar een posting van een dame die juist dacht dat alleen vrouwen hier last van hadden: http://members.boardhost.com/paruresisUK/thread/1372921802.html

  Zo zie je maar: je leert altijd weer bij. Ja, er zijn ook vrouwen die hier onder lijden!

  Verdere links (in de hoop dat je je goed in de taal van je voornaam kunt redden, maar er zijn ook links in het Duits:)

  Verenigd Koninkrijk:
  http://www.ukpt.org.uk/women/women_Women.htm
  http://members.boardhost.com/paruresisUK/thread/1372870097.html

  Duitsland:
  http://www.paruresis.de/phpBB2/viewtopic.php?t=1127
  http://www.paruresis.de/phpBB2/viewtopic.php?t=1198
  http://www.paruresis.de/phpBB2/viewtopic.php?t=978
  http://www.paruresis.de/phpBB2/viewtopic.php?t=1191

  Verenigde Staten:
  http://www.paruresis.org/womens_welcome.html

  Dames in Nederland zijn er uiteraard ook (stel je voor dat ons landje helemaal niet mee zou tellen), ik heb wat oudere tekstjes op mijn pc bewaard, maar die zijn nu niet meer online te vinden.

  Ik kan die nog wel hier plaatsen misschien. Maar hopelijk is dit internationale geschrijf alvast een begin. En ik moet nu naar bed, want morgen (ehm, vanmiddag) komen we bij elkaar, zodat ik mijn post in ieder geval on topic eindig!

  Groeten van Bfrmunt.

  In reactie op: Introductie BFrmunt #180
  BFrmunt
  Bijdrager

  Ik zie uit naar contact met lotgenoten en hoop in de gelegenheid te zijn mee te kunnen doen aan ontmoetingen.
  Ik woon niet zo ver van de Belgisch/Nederlandse grens, boven Antwerpen.

  In reactie op: Wellicht de enige Belg… #178
  BFrmunt
  Bijdrager

  Nou, ik denk het niet, corollake, want ik heb in 2007 al een Belg leren kennen met dit probleem, en dat was jij dan dus niet!

  Ik heb net mijn introductie gepost.

  Groeten en hopelijk tot ziens.

  BFrmunt (zogenaamd)

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)